עגורני נמל משמשים לעבודה עשרות שנים עד שמחליטים על הוצאתם משימוש לגריטה. פירוק עגורן נמל הינה עבודה מסוכנת ביותר שמחייבת ידע והבנה טכנית מעמיקה. במקומות שונים בעולם, כאשר עגורנים אלו מגיעים לסוף חיי העבודה שלהם, הפירוק שלהם נעשה באמצעות פיצוץ מבוקר והקרסתם לקרקע.
בישראל, הפירוק נעשה באופן ידני על ידי מסגרים שנאלצים לעבוד בגובה רב ולפרק את העגורן חלקים חלקים.
משרדנו מייצג בתביעת נזיקין את אלמנתו וילדיו של מפעיל עגורן נייד של היצרן LIEBHERR שעסק בפירוק עגורן נמל, המנופאי נהרג בזמן ניסיון לתקן תקלה טכנית שאירעה בעגורן הנייד שהביאה להשתחררות כבל מהירה שפגעה במנופאי והפילה אותו מגובה של שלושה מטרים.
גם במקרה זה, מנסות חברות הביטוח של הנמל, של המעסיק ושל ממונה הבטיחות לטעון כי אין ליורשי המנוח עילת תביעה בנזיקין, אלא מדובר באירוע של תאונת דרכים ולכן החובה לפצות את המשפחה בסכום נמוך יותר מוטלת על חברת הביטוח שביטחה את המנוף בביטוח ולכן מדובר בתאונת דרכים, לעומת זאת עו”ד אסל סבור שאין מדובר בתאונת דרכים משום שניצול הכוח המכני לא נעשה לצורך הגשמת הייעוד הלא תעבורתי של המנוף אלא לצורך תיקון תקלה טכנית בו. וממילא התאונה לא קרתה בשל הכוח המכני של המנוף, אלא כוח הכבידה שגרם לנפילת אונקל העגורן באופן פתאומי וגרם למתיחה מהירה של הכבל שפגע במנוח.
התאונה אירעה בשל אי שמירה על אמצעי הבטיחות, מחקירת משרד העבודה עלה כי אילו היו מספקים למנופאי קסדה עם סנטריה המותאמת לעבודה בגובה בסבירות גבוהה שמותו של המנופאי היה נמנע .
ראיון ברדיו עם עו”ד אסל ומירית חולי אלמנתו של המנופאי נתי חולי.